vrijdag 5 januari 2018

Wat zie ik?

Al ons gedrag is afhankelijk van de samenwerking tussen ontelbare biologische en psychologische processen. Deze samenwerking komt voornamelijk tot stand door het zenuwstelsel. Om een actie te kunnen coördineren moeten de hersenen een soort map hebben met informatie waar lichaamsdelen zich ten opzichte van elkaar bevinden.

Veel van ons gedrag komt voort uit lichamelijke behoefte (honger, dorst, moe). Dit zijn de biologische processen. Bij een schrikreactie doordat een hond ineens voor je auto loopt, spelen ook psychologische processen een rol. 

De één schrikt meer dan de ander. Men geeft elk een andere betekenis aan de situatie, dit komt door de individuele psychologische ontwikkeling. Mensen maken verschillende ervaringen mee en leren andere betekenissen. 

Elk mens kent een eigen psychologische ontwikkeling. Deze ontwikkeling bepaalt voor een groot deel hoe iemand zich gedraagt. Dat betekent dat jouw ogen hetzelfde kunnen waarnemen als de ander (biologisch proces) maar dat ieder er een andere betekenis aan geeft (psychologisch proces).

Puur Zien: Kijk je of Zie je?


Puur Zien tijdens een fotowandeling met life coach Melanie Rijkers
Kijken of Zien? 
Door met een open, frisse blik de wereld te bekijken ga je Zien. Zonder oordeel zie je puur. Deze Boeddhistische benadering onderstreept de psychologische, en andersom. Zo combineren we wetenschap met spiritualiteit.Derde artikel van een reeks over wetenschap en spiritualiteit

Geen opmerkingen:

Een reactie posten