maandag 22 januari 2018

Sociale interactie is gezond

TedX
Wat heb je nodig om lang(er) te leven?

Kijk naar de verrassende uitkomst in deze TedTalk. Na onderzoek door meerdere wetenschappers blijkt schone lucht, dik/dun zijn en genoeg beweging samen niet zo'n grote invloed te hebben als het gegeven 'sociale integratie'.

Op één staat het hebben van interactie met je medemens! Dát maakt dat je lang leeft. Door sociale contacten, zelfs met wildvreemden, leef je langer.


Interesse in de ander. Is het echt zo simpel?


Familie en vrienden
Factor twee is de bekende familie- en vriendenrelaties hebben, bijna net zo hoog. Familie en vrienden zijn immers je hulplijn bij problemen zoals ziekte, kinderoppas en het reduceren van de stress hierover. Zij kunnen je snel helpen met geld lenen wanneer de nood hoog is enz. Who do you trust?

Heel fijn om te zien dat de vreemdeling met wie je een praatje maakt op één staat. Ik geloof sterk in toevallige ontmoetingen en (nieuwe) verbindingen leggen. Dat praatje met die onbekende op een bankje in het park is goud waard.

Lang willen leven tip: open staan voor de ander, de medemens. Je verdiepen in de ander, qua cultuur, levenswijze. Met puur zien lukt dat zeker!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten