dinsdag 2 april 2019

Hoop

To See is My Religion, Faith is in My Eyes ~ Melanie E. Rijkers


De afgelopen tijd kwam ik het woord 'Hoop' vaak tegen tijdens mijn werkzaamheden als Life Coach en Fotograaf. Ik maakte o.a. een Journey of Hope, Healing & Health op een cruise naar de Caribbean als presenter/workshop leider.

Muir Woods, San Francisco USA #Eyespiration photo walk
Hoop - Muir Woods Puur Zien fotowandeling, USA

‘Hoop is verbonden met droom en verbeelding, wanhoop en vrees, en kan gezien worden als motor van ons handelen.’


Aldus Hendrik Driessen, curator van de tweede editie van de Biënnale Kunst in de Heilige Driehoek in Oosterhout. 'Het thema Hoop, en de context van de drie kloosters in een omgeving die uitnodigt tot contemplatie zien we als een grote kwaliteit.'

Heel mooi dat de biënnale op zoek gaat naar de verbinding tussen kunstenaars en de bewoners van de kloosters. Bewoners betrekken bij de werken die in hun “huis” plaatsvinden, zo ontstaat een omgeving die uitnodigt tot verdieping en reflectie.

Puur Zien is de ideale beginnersworkshop: contemplatieve fotografie met of zonder camera. Het 'Anders Kijken' laat je zonder oordeel in het moment zijn. Mindfulness zonder zweverigheid of stilzitten; ga op pad met Hans (Artstudio23) of mij, om je te verwonderen over wat is.

In het moment Zijn was nog nooit zo gemakkelijk


Kijken als een kind, zonder labelen, zonder oordelen. Hoop is overal om ons heen, zolang je kunt Zien met een pure, frisse blik. Door het mooie in alledaagse dingen te zien komt het malende brein tot rust en creëer je ruimte en nieuwe energie.
Breda, zen photo walk in de omgeving van het stadskantoor
In elke omgeving kun je 'Puur Zien'
De Heilige Driehoek is een gebied van ruim 100 hectare met drie monumentale kloostercomplexen omgeven door ruime tuinen, met daar omheen prachtige landerijen. Muren bakenen het gebied af en zorgen voor een aangename stilte waarbinnen de kloosters kunnen functioneren.

Stilte Zien


De Heilige Driehoek in Oosterhout is de enige plek in Nederland waar nog een combinatie van drie actieve kloosters bestaat: Sint-Catharinadal, Onze Lieve Vrouwe Abdij en Sint-Paulusabdij.

Een uniek kloostergebied als inspiratie én decor voor hedendaagse kunst.De ambitie is het spirituele en artistieke erfgoed van de Heilige Driehoek te verbinden met kunstenaars die worden gedreven door hoop en ambitie om iets nieuws te ontdekken of te duiden.

Met Puur Zien kunnen we iedereen iets nieuws laten ontdekken. De methode is laagdrempelig, niet zweverig en werkt na afloop heerlijk door in je brein. De workshop is een welkome toevoeging in ons drukke, stressvolle bestaan en zal zeker niet misstaan op de biënnale.

Een inspirerende fotowandeling, die je ook kunt doen zonder camera of smartphone. Je maakt dan 'mind pictures'. De photo walk is geschikt voor deelnemers vanaf 12 jaar. Voor kinderen 7-12 jaar organiseren we een aparte workshop.

'Focus op het goede'
© Josanne van der Schoot
 Curatoren Hendrik Driessen (directeur museum De Pont t/m juni 2019) en Rebecca Nelemans.
© Josanne van der Schoot

Speelhuislaan 173 - unit 137A - Backer & Rueb gebouw in Breda.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten