zondag 19 maart 2017

Schoolfotografen opleiden in landelijk Bali

Sudaji, Sekumpul en Lemukih - Bali, Indonesië
In Sudaji, Sekumpul en Lemukih (Bali, Indonesië) ontmoette ik een groot deel van de 650 schoolkinderen van dit district. Deze kinderen hebben het niet slecht, hun scholen zijn zéér functioneel. Maar daar is meteen alles ook mee gezegd.

Geen overvloed aan speelgoed en schrijf- en andere leermiddelen in de lokalen, gewoon alles simpel. Het is wat het is. Ik dacht meteen: hier zijn er vast geen kinderen met ADHD... hier spelen de kinderen nog met 'niks', klimmen in bomen, doen aan het ouderwetse tollen, hakken hout met scherpe messen/bijlen en fietsen op de smalle straten zonder stoep.

Uiteraard is er hier en daar een tv of een gameboy te vinden, maar voor het overige...geen computers, internet of andere zaken, laat staan een smartphone!

~ Ook viel het mij op dat er geen klassenfoto's aan de muren hingen in de kantoren of hal op school. ~

In Nederland hangen alle klassenfoto's altijd trots aan de muren van de school. In Bali worden deze foto's simpelweg niet gemaakt. Er is geen budget voor een schoolfotograaf, dus de kinderen en hun ouders hebben nog NOOIT een portret- en klassenfoto ontvangen. Als moeder steekt me dat heel erg, want ook ik bestelde de schoolfoto's altijd. 

Helaas, in Sudaji, Sekumpul en Lemukih is er voor de mensen geen mogelijkheid om een schoolfoto te kopen... en als die er wel zou zijn, dan zijn de mensen te arm om er geld aan uit te geven. Deze mensen leven van het land, doen hun boodschappen in de piepkleine lokale winkeltjes en op de lokale markt. Zou het nou niet mooi zijn deze mensen hun eerste schoolfoto's van hun kinderen te geven?

Voor € 2000,- geven we 650 kinderen en hun ouders iets onbetaalbaars: jaarlijks schoolfoto's. 

Fotograaf Melanie E. Rijkers kan met dit geld 2-3 gesponsorde camera's meenemen en een 6-9 tal fotografen (door Omunity geselecteerde studenten multi media) opleiden.

Help ons lokale fotografen opleiden en 650 kinderen schoolfoto's krijgen met een bijdrage op: IBAN NL21INGB0006544911 Stichting PUUR Zien, t.a.v. 'Bali'. Of gebruik Paypal en stort op info@mery.nl. Bankrekening BIC: INGBNL2A voor stortingen buiten Nederland via internetbankieren.

Alvast heel hartelijk bedankt, ook namens alle kinderen!

Sudaji, Sekumpul en Lemukih (Bali, Indonesië)

Sudaji, Sekumpul en Lemukih (Bali, Indonesië)

Sudaji, Sekumpul en Lemukih (Bali, Indonesië)

Hier vindt u mijn Engelse blog, waarin ik ook constateer dat er ook behoefte is aan Engelse schoolboeken. Deze kunnen gestuurd worden naar: ZanZan van Omunity Bali:

OM UNITY,
BANJAR DUKUH, DESA SUDAJI
KECAMATAN SAWAN
SINGARAJA BULELENG 81171
BALI, INDONESIA

PHONE: +62 81 238 17719

EMAIL: zanzan9@omunitybali.com
www.OmunityBali.com

Groepsfoto's leren maken op school

Avondlicht fotowandeling door de rijstvelden
 Lokale studenten tijdens workshop fotografie, Bali Sudaji


Geen opmerkingen:

Een reactie posten