woensdag 14 oktober 2020

Check-in Project

 

Grootvader en kleindochter

Photo Coach Melanie E. Rijkers is volgend jaar 25 jaar zelfstandig ondernemer in fotografie en coaching. Tijd voor een terugblik!

In deze aflevering de tijdloze portretten voor Stichting Pluspunt Rotterdam, Expertisecentrum voor senioren en participatie, gemaakt voor het project Check-in i.s.m. Liesbeth Van Well. 

Het is zo bijzonder om de verhalen te horen van zowel grootouders als hun kleinkinderen. Tijdens een fotosessie worden vaak hele persoonlijke details gedeeld. Hoe gaaf om ook de  andere kant van het verhaal te mogen horen.

Op de foto grootouders met hun kleinkind, waarbij de traditie en cultuur van grootouders is meegenomen in de foto. 

Grootmoeder en kleindochter

Caribisch hoedje

Caribische cultuur

Verhalen

Het project bestaat uit de 'Kunstbus' waarin de (levens)verhalen van vier grootouders zijn verbeeld in 3D kunstwerken en de op video opgenomen interviews worden geprojecteerd. De door Melanie gemaakte foto's sierden de buitenkant van de (oude BBA) bus en de flyers, posters en nog veel meer.

De Check-in bus gaat langs scholen en bejaardentehuizen, waardoor jong en oud met elkaar in verbinding komt op creatieve en laagdrempelige wijze.

Check-in portret oma - kleindochter

Check-in portret kleinzoon - oma

Check-in portret kleinzoon - opa

Check-in portret kleindochter - opa

Check-in kunst- en cultuurbus

Pluspunt Rotterdam: De Check-In bus is een stadsbus die is omgebouwd tot bioscoop en tentoonstellingsruimte. Hierin worden filmpjes vertoond waarin we kennismaken met vier ouderen die zijn geboren in een niet Westers land maar die al geruime tijd in Nederland wonen. Deze ‘nieuwe Nederlanders’ praten met een jonge bloedverwant over vroeger (cultureel erfgoed) en nu (integratie).

Check-in een (levens)reis langs kunst en culturen:   

PDF van de flyer:

Check-in flyer

© 2007-2009

Geen opmerkingen:

Een reactie posten