zondag 22 maart 2020

Verbinding

Botanisch Breda en anders kijken


Minuscule tuintjes 
Na het succes van de fotowandelingen voor Gastvrij Breda (zoek via #BredaZien de resultaten op Instagram) willen we Breda op nog veel meer manieren 'anders' gaan bekijken. Wanneer je met andere ogen naar je omgeving kijkt, er werkelijk voor openstaat, maak je er verbinding mee.

Puur Zien doe je met al je zintuigen, het is puur zijn: wandelen en zonder oordeel het mooie in alledaagse dingen zien. Helaas hebben we door de Corona uitbraak de eerste 'andere' (nieuw type) wandeling de Botanisch Breda Photo Walk, moeten verplaatsen naar een later tijdstip.

Tijdens deze fotowandeling gaan we op zoek naar minuscuul groen in de stad. Door de bijzondere details van het landschap in de stad te zien zoals het prachtige lichtgroene mos op een muur, voel je je meer verbonden, minder alleen, meer heel. Alles wat je nodig hebt, bevindt zich recht voor je neus.

De verbinding van Puur Zien zit 'm in het verbinden met de plek om je heen. 


Dit kan in binnenshuis, in je tuin of in de natuur. Door je werkelijk open te stellen voor wat er onder je voeten, boven je hoofd en alles daar tussenin bevindt, verbind je je met het hier en nu. Nu we met het social distancing thuis moeten blijven, is Puur Zien een gezonde activiteit die je in je eentje kunt doen en waar je energie van krijgt.

Het verbinden met de natuur, de plek om je heen, zorgt er ook voor dat je je minder eenzaam voelt.

Botanisch Breda: neem je smartphone mee op een korte wandeling en probeer alle bijzondere, haast minuscule tuintjes op stenen muurtjes te fotograferen. Ben je met meerdere personen, hou dan 1,5 meter afstand tussen jullie beiden aan.

'Door anders te kijken ga je de mooiste dingen zien'

Hopelijk kunnen we deze bijzondere wandeling in de nabije toekomst alsnog leiden en tonen we je ons mooie Breda met de focus op de details om ons heen.

Compositie in groen
Eyespiration Photo Walk Breda, 2019
© PuurZien.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten